logo erkend museum logo KBC
 

Partners

 

Het Rockoxhuis en de samenwerking met de Antwerpse Musea

In september 2006 heeft het Rockoxhuis een intentieverklaring ondertekend voor museale samenwerking met de provincie Antwerpen en de stad Antwerpen. Samen vertegenwoordigen ze een groot kwantitatief en kwalitatief gewicht in het stedelijke, provinciale en Vlaamse museumlandschap. Ze vertonen ook zeer nauwe raakpunten op het vlak van profilering, alle museale functies en collecties in het bijzonder.


Alle partijen willen hun musea gezamenlijk een dubbele verantwoordelijkheid op zich laten nemen:

  • een hechte onderlinge samenwerking realiseren;
  • als motor bredere samenwerking stimuleren, zowel ten aanzien van andere musea in de stad als ten aanzien van erfgoedactoren in de provincie.

 partners antwerpse musea

 

 

 

Samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap:  Koninklijk Museum voor Schone Kunst Antwerpen

Naar aanleiding van de sluiting van het KMSKA organiseren KBC Rockoxhuis en KMSKA samen een tentoonstelling waarbij kunstwerken uit de collectie van het KMSKA worden getoond, aangevuld met kunstwerken uit het Museum Rockoxhuis. 
De tentoonstelling wordt gehouden in het Museum Nicolaas Rockoxhuis, Keizerstraat 12 in 2000 Antwerpen.  De tentoonstelling draagt de titel ''Het Gulden Cabinet.  Koninklijk Museum bij Rockox te gast' en loopt van 2 februari 2013 tot en met 31 december 2016.

Logo KMSKA Dicht maar dichtbij

Praktische info