Snijders&Rockoxhuis - Openingsweekend expo P.LACE.S

places image3 1000x1400pxOpeningsweekend expo P.LACE.S.

Zaterdag 25 en zondag 26 september opent de expo P.ACE.S zijn deuren, een samenwerking van het ModeMuseum met o.a. het Museum Snijders&Rockoxhuis.

De tentoonstelling ‘P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen’ belicht de belangrijke rol die de stad speelde in de productie en handel van kant. MoMu brengt dit verhaal via een tentoonstellingsparcours dat vijf locaties in de stad met elkaar verbindt. 

De historische ‘places’ waar de expo in Antwerpen plaatsvindt, hebben een vaak minder bekende band met kant. In het Snijders&Rockoxhuis toont de expo uitzonderlijke kant en hedendaagse mode in historische interieurs.

Het is feest!

Om de start van deze expositie luister bij te zetten organiseert Museum Snijders&Rockoxhuis tal van activiteiten tijdens dit weekend.

Zowel op zaterdag 25 als zondag 26 september genieten de eerste 50 museumbezoekers van een warm drankje in het nabij gelegen 'Maison Tartine'.  En vanaf 13u, tot einde voorraad, smult ieder van een bordje met lekkere poffertjes.

Maar er is meer, veel meer!

Geniet van 4 rondleidingen met gids doorheen de expo P.LACE.S.

Zowel op zaterdag 25 als zondag 26 september heeft u de gelegenheid om aan te sluiten bij een rondleiding doorheen de nieuwe opstelling.
Tegen een democratische prijs (€8) geniet u van een een professionele wandeling met gids doorheen de expo.
Nadien bezoekt u, eventueel met onze iPads, ook de andere zalen die niet in het parcours van P.LACE.S werden opgenomen.

Nog een hongertje naar informatie omtrent 'Kant'?

Op zondag 26 september geeft conservator Hildegard van de Velde een lezing rond het thema 'Mode ten tijde van Nicolaas en Frans'.  
Nieuwsgierig op welke manier een patriciër door het leven ging? En hoe de middenklasse zich spiegelde aan de aristocratie? 
De voordracht is gratis, u dient enkel een toegangsticket tot het Museum voor te leggen.

Zowel voor de rondleidingen met gids als voor de lezing zijn de plaatsen beperkt. Schrijf snel in!

Schrijf je in voor de rondleiding van uw voorkeur en/of voor de lezing van conservator Hildegard van de Velde

Tot op het openingsweekend!

Team Snijders&Rockoxhuis.

 

Beeld P.LACE.S : Credits : Iris van Herpen S/S 2017 in collaboration with Philip Beesley, Model: Elza Matiz, Photo: Sølve Sundsbø / Art + Commerce

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen