Snijders&Rockoxhuis - Tentoonstelling - Verwacht

FINIS TERRAE - 17/11/2022 – 26/02/2023

FINIS TERRAE
Het einde. Een begin

Vijf jaar na de succesvolle tentoonstelling ECCE HOMO (2017-2018), organiseren Yasmine Geukens & Marie-Paule De Vil, in samenwerking met Lien Craps en Eric Rinckhout, opnieuw een groepstentoonstelling waarbij hedendaagse Belgische kunstenaars verenigd worden rond één hedendaags thema: FINIS TERRAE.

Deze tentoonstelling loopt van 17 november 2022 tot 26 februari 2023, en vindt plaats op verschillende (historische) locaties doorheen de stad Antwerpen.

FINIS TERRAE heeft als doel een blik te werpen op onze wereld vandaag. Meer dan ooit worden de begrenzingen van onze hedendaagse maatschappij blootgelegd. Daarnaast zet een crisissituatie geesten in beweging. De tentoonstelling wil bijgevolg eveneens hoop, de veerkracht van de mens, en de kracht van kunst in de verf zetten.

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen jong en oud, man en vrouw, blank en gekleurd, noch tussen enige kunstdiscipline. Bewust opteren de curatoren voor levende, Belgische kunstenaars (en kunstenaars die in België resideren).

Net zoals ECCHE HOMO wordt ook deze tentoonstelling gelinkt aan de organisatie HUMAN RIGHTS WATCH, en specifieker aan de divisie milieu en de humanitaire gevolgen die klimaatverandering teweeg kan brengen.

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen